Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Από Τρίπολη... Μόναχο!

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης πιστοποιήθηκε για άλλη μια φορά με τις πολύ καλές εντυπώσεις που άφησε ο 16χρονος Γιάννης Ντινιωτάκης στις προπονήσεις της Μπάγερν Μονάχου! Διαβάστε την ιστορία του.

Υπάρχει ζωή στον ποδοσφαιρικό πλανήτη... Ελλάδα; Για όσους σπεύδουν να καταθέσουν την αρνητική τους άποψη για όσα συμβαίνουν στο πολύπαθο, στη χώρα μας, άθλημα δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στα τμήματα υποδομής του Αστέρα Τρίπολης.

Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, οι άνθρωποι των "κιτρινομπλέ" ρίχνουν μεγάλο βάρος στην ανάδειξη ταλέντων και όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα, η δουλειά που κάνουν είναι εξαιρετική. Μετά το Νίκο Γιαννακόπουλο, που από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Ουντινέζε, ο Γιάννης Ντινιωτάκης δοκιμάστηκε αρχικά από την Χόφενχαϊμ για να πάρει στη συνέχεια πρόσκληση από την Μπάγερν Μονάχου

Ο 16χρονος Γιάννης ταξίδεψε στη Γερμανία όπου συμμετείχε στις προπονήσεις των τμημάτων Κ-17 και Κ-19 της Χόφενχαϊμ. Οι εντυπώσεις που άφησε ο νεαρός επιθετικός ήταν τόσο καλές, σε σημείο να δεχθεί πρόσκληση να δοκιμαστεί από την Μπάγερν που είχε στείλει ανθρώπους να παρακολουθήσουν της προπονήσεις της Χόφενχαϊμ.

Ο Γιάννης βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των Βαυαρών για έξι μέρες , στις οποίες προπονήθηκε με την ομάδα Κ-23. Παρόλο που το επίπεδο, σε σχέση με τα πιο μικρά τμήματα της Χόφενχαϊμ, ήταν πιο δύσκολο, οι εντυπώσεις που άφησε ο Ντινιωτάκης ήταν αρκετά καλές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το καλοκαίρι η Μπάγερν να επανέλθει με επίσημη πρόταση για τον 16χρονο στράικερ. Όσον αφορά τους υπεύθυνους των ακαδημιών της Χόφενχαϊμ, ήδη τόνισαν στους ανθρώπους του Αστέρα ότι θα καταθέσουν πρόταση για την απόκτηση του.



Αυτή τη στιγμή ο Γιάννης βρίσκεται και πάλι στην Τρίπολη και προπονείται με τους "κιτρινομπλέ". Η ιστοστελίδα arcadia-sports.gr (στην οποία δημοσιεύτηκαν οι σχετικές φωτογραφίες) επικοινώνησε μαζί του, αλλά και με τον πατέρα του.

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα. Τώρα όμως κοιτάζω την δουλειά μου και πως θα πάω καλά μέσω του Αστέρα. Τους ευχαριστώ που μου έδωσαν την ευκαιρία όμως εγώ συνεχίζω να προπονούμαι σκληρά, να βελτιωθώ και να κάνω καλές εμφανίσεις»,  δήλωσε ο νεαρός επιθετικός.

«Χρωστάω πολλά στον Αστέρα Τρίπολης. Γίνεται εξαιρετική δουλειά εκεί και τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που έδωσαν την ευκαιρία στο παιδί μου να βρεθεί στο εξωτερικό. Και τις δύο φορές απάντησαν θετικά στις Χόφενχαϊμ και Μπάγερν στις προτάσεις για δοκιμή που έκαναν.

Έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος από όσα είδα και ειδικά από την Χόφενχαϊμ. Πλέον ο λόγος είναι ανάμεσα στις δύο ομάδας (Χόφενχαϊμ και Αστέρα) για το αν θα πάει εκεί το παιδί το καλοκαίρι. Στην Τρίπολη γίνεται καλή δουλειά και όλα είναι όπως μας τα είχαν πει.

Το παιδί μου ζει σαν «βασιλόπουλο». Η διαφορά όμως με τις ακαδημίες του εξωτερικού είναι μεγάλη. Ότι και να γίνει θέλω ο Αστέρας να έχει πάντα τον πρώτο λόγο», τόνισε ο πατέρας του Γιάννη, Μάνος Ντινιωτάκης.

Από τη μεριά μας ένα "μπράβο" είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε στους ανθρώπους του αρκαδικού συλλόγου που ασχολούνται τόσα ενεργά με αυτόν που πρέπει να είναι ο μοναδικός πρωταγωνιστής του ποδοσφαίρου: Τον ποδοσφαιριστή!

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου