Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=263812


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι έντονα.



Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ενώ το μεσημέρι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5, ενώ τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή στα κεντρικά και νότια θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες που πιθανώς στη δυτική Κρήτη να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν παροδικές βροχές στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου