Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ

http://fimotro.blogspot.com/2011/03/blog-post_507.html

Επανακάμπτουν οι δυνάμεις του Καντάφι, αφού την Τρίτη δεν σημειώθηκαν οι επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων που περίμεναν οι εξεγερμένοι κοντά στην γενέτειρα του Σύρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να οπισθοχωρήσουν ατάκτως και ο κανταφικός στρατός να προελαύνει ανατολικά ολόκληρη τη νύχτα...
Ο εξεγερμένοι πλέον φοβούνται πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα ενεργοποιηθούν άμεσα σε αυτή την περιοχή μέχρι την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες από την Βεγγάζη. Οι πόλεις μετά την Μπρέγκα, Ρασλανούφ και Μπεντζαουάτ, έχουν εκκενωθεί, αν και πέρασαν στον έλεγχο των δυνάμεων των εξεγερμένων λίγες ημέρες πριν.
Στην πόλη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις προσκείμενες στον Καντάφι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αντιφρονούντων, οι οποίοι κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.Επανακάμπτουν οι δυνάμεις του Καντάφι, αφού την Τρίτη δεν σημειώθηκαν οι επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων που περίμεναν οι εξεγερμένοι κοντά στην γενέτειρα του Σύρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να οπισθοχωρήσουν ατάκτως και ο κανταφικός στρατός να προελαύνει ανατολικά ολόκληρη τη νύχτα. Ο εξεγερμένοι πλέον φοβούνται πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα ενεργοποιηθούν άμεσα σε αυτή την περιοχή μέχρι την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες από την Βεγγάζη. Οι πόλεις μετά την Μπρέγκα, Ρασλανούφ και Μπεντζαουάτ, έχουν εκκενωθεί, αν και πέρασαν στον έλεγχο των δυνάμεων των εξεγερμένων λίγες ημέρες πριν.
Στην πόλη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις προσκείμενες στον Καντάφι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αντιφρονούντων, οι οποίοι κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.Βρίσκε
"Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να συμμορφωθεί ο Καντάφι"
Επανακάμπτουν οι δυνάμεις του Καντάφι, αφού την Τρίτη δεν σημειώθηκαν οι επιχειρήσεις των δυτικών δυνάμεων που περίμεναν οι εξεγερμένοι κοντά στην γενέτειρα του Σύρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να οπισθοχωρήσουν ατάκτως και ο κανταφικός στρατός να προελαύνει ανατολικά ολόκληρη τη νύχτα. Ο εξεγερμένοι πλέον φοβούνται πως οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν θα ενεργοποιηθούν άμεσα σε αυτή την περιοχή μέχρι την Μπρέγκα, η οποία βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες από την Βεγγάζη. Οι πόλεις μετά την Μπρέγκα, Ρασλανούφ και Μπεντζαουάτ, έχουν εκκενωθεί, αν και πέρασαν στον έλεγχο των δυνάμεων των εξεγερμένων λίγες ημέρες πριν.
Στην πόλη Μιζουράτα τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις προσκείμενες στον Καντάφι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά αντιφρονούντων, οι οποίοι κάνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθει
Εκατοντάδες μουσουλμάνοι στο λιμάνι της Βεγγάζης προσεύχονται όλη την νύχτα για την πτώση του Καντάφι
Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στην Μπρέγκα, ο προσωρινός υπουργός Οικονομικών Αλί Ταρχούνι ανακοίνωσε τη σύναψη πετρελαϊκής συμφωνίας με το Κατάρ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι εξεγερμένοι. Ωστόσο αναπάντητο ερώτημα παραμένει αν οι δυτικές δυνάμεις αποφασίσουν να εξοπλίσουν τους επαναστάτες με όπλα. Ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας είναι η Γαλλία, διπλωμάτες της οποίας μαζί με Αμερικανούς θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τη Βεγγάζη για διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του πολιτικού σκέλους της επανάστασης.
Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Βεγγάζης χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται καθημερινά περιμένοντας να ανακοινωθεί η πτώση της Σύρτης, η οποία θεωρείται ο πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή, προκειμένου ο ο συνταγματάρχης Καντάφι να περιοριστεί ουσιαστικά στην πρωτεύουσα της χώρας Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου