Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το ελληνικό κράτος είναι studio

απο pitsirikos.net

Μετά τη λήξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο, ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, δήλωσε πως «το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μπουρδέλο». Θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Ο κ. Δώνης θα έπρεπε να σκεφτεί την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να προτιμήσει –αντί για τη λέξη «μπουρδέλο»- τη λέξη «studio». Η εκσυγχρονισμένη Ελλάδα έχει γεμίσει πια studio.
Αυτό που ξεχνούν να αναφέρουν όλοι όσοι υποστηρίζουν πως το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο είναι το ποιες είναι οι πουτάνες – δεν υπάρχει μπουρδέλο χωρίς πουτάνες. Φυσικά οι πουτάνες είμαστε εμείς.
Όντως, το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει τώρα – πάντα μπουρδέλο ήταν. Αυτό που έχει αλλάξει –σε σχέση με το παρελθόν- είναι πως σήμερα πολλές πουτάνες χάνουν τις δουλειές τους, άλλες αναγκάζονται να αποδεχτούν μείωση των αποδοχών τους και χιλιάδες άλλες μένουν απλήρωτες.
Το πρόβλημα δεν είναι πως το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Το πρόβλημα είναι πως παραμένει κλειστό το επάγγελμα του νταβατζή.
Ας ελπίσουμε πως σύντομα –μαζί με τα άλλα κλειστά επαγγέλματα- θα απελευθερωθεί και το κλειστό επάγγελμα του νταβατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου